CREATENT, DAT BEN IK DORIEN

overmij

“Fotografie en ik, het was geen liefde op het eerste gezicht maar nu zijn we dol op elkaar.”

De beruchte coronapandemie heeft veel veranderd voor mij. 

Ik was aan het werk als Client Relations bij een grote firma en mijn job kon ik dus perfect van thuis uitoefenen. In het begin vond ik dit een super idee maar naar het einde toe, begon ik het live contact te missen met mensen. Maar toen gingen we terug naar kantoor en voelde ik dat er nog iets niet klopte.

En toen ging het licht bij mij even uit.

De eerste maanden van mijn burn-out had ik geen ruimte om na te denken over de toekomst, met veel rust, tijd en praten ben ik er stilaan bovenop gekomen. De combinatie van werken in loondienst, een gezin en dan nog samenwerken in het bedrijf van mijn man werden mij teveel. 

Ik denk dat velen onder jullie dit wel herkennen.

Er moest dus iets veranderen.

“Ik wist wat ik niet wou maar had geen idee van wat ik wel wou”

creatief – zelf mijn uren plannen – sociaal – afwisseling – plezierig – meer tijd voor Senne

Het mag allemaal wat plezieriger

In september van vorig jaar ben ik gestart met een postgraduaat Digital Marketing zonder concreet plan voor de toekomst. Ik wou bijleren over social media, websites en marketing in het algemeen. 

Ik ben dus eigenlijk in het zelfstandige verhaal gestapt zonder concreet plan, ik dacht verder te gaan in de social media en dat te combineren met het administratieve werk bij mijn man.

Little did I know ...

dat in november van dat zelfde jaar alles duidelijk ging worden.

Ik zat in de auto te bedenken hoe ik de tussentijd wat centjes kon bijverdienen en ik zag reclame voorbijkomen van kerst. 

En wie mij een kent, weet dat ik van de kerstperiode hou. Mijn boom opzetten, het huis versieren, kerstmuziek, kerstmarkten bezoeken, … 

Waarom organiseer ik geen fotoshoots voor kerst?

 

Ik had tientallen jaren geleden een camera gekregen maar was daar nooit mee verder gegaan dan op automatisch fotograferen. 

 

Wou ik kerstshoots organiseren, zou ik dus op snel tempo mijn fotografie skills moeten optillen. 

Ik volgde een fotografiecursus bij Openphoto waar ik voor het eerst leerde manueel fotograferen. 

Allemaal heel spannend en nieuw, en hoewel er stress was om goede foto’s af te leveren, voelde ik vooral terug vuur in mezelf.

 

Communiefoto's
Kerstminis

“En toen gebeurde het …”

De warmste gezinnen met de liefste kindjes kwamen langs op mijn kerstshoots en hoewel mijn opdracht was om hen blij te maken met dit mooie moment en leuke foto’s af te leveren, maakte ik vooral mezelf gelukkig.

Een gevoel dat te lang weggeweest was. En toen wist ik het, dit is wat ik wil doen. Meegaan in mensen hun verhaal, hun band vast leggen op beeld zodat ze die herinneringen kunnen blijven koesteren. 

Kerstfoto's
Kerstfotoshoot
Shootinserre

“Ik wil ondernemers ook helpen

met de uitstraling van hun zaak”

NikonZ5

Keuzes maken, ik ben er niet goed in. Eeuwige twijfelaar in het pashok of op restaurant.

En ik snap het op restaurant kan je maar 1 hoofdgerecht kiezen dus is een keuze nodig maar in mijn aanbod was ik daar niet zo van overtuigd. 

Ik voelde aan alles dat ik ook ondernemers wou helpen met de uitstraling van hun zaak. 

Met de kennis vanuit mijn opleiding Digital Marketing kan ik goed inschatten welk beelden jij nodig hebt om je zaak visueel sterker naar voren te brengen. En met de glimlach en rust die nodig is bij familiefotografie ben ik ook de ideale persoon om jou op je gemak te stellen. 

Genoeg over mij, nu is het jouw beurt …

Wat heeft jou aangezet tot het lezen van mijn verhaal?

Heb je zin om jou verhaal te delen?